Update huizenprijzen in Spanje - mei 2022

De huizenprijzen in Spanje zijn in de laatste twee kwartalen op rij met ruim 6% gestegen. In dit artikel wordt ingegaan op meest recente ontwikkeling van de huizenprijzen in Spanje en wordt dit vergeleken met Nederland en andere Europese landen. 

Stijging huizenprijzen
De huizenprijzen in Spanje zijn in het 4e kwartaal van 2021 met 6,3% gestegen, ten opzichte van het 4e kwartaal van 2020 (bron). Aansluitend is er in het 1e kwartaal van 2022 sprake geweest van een stijging van 6,6%, ten opzichte van het 1e kwartaal 2021 (bron). De gemiddelde prijs van een huis in Spanje blijft daarmee, net als in de voorgaande kwartalen, toenemen.  

Vergelijking met Nederland en andere Europese landen
In Spanje zijn de huizenprijzen in het 4e kwartaal van 2021 dus met 6,3% gestegen. Gemiddeld zijn de huizenprijzen in de Europese Unie gestegen met 10%. Nederland staat met een stijging van 18,7% in de top vijf landen met de grootste stijging van de huizenprijzen in de Europese Unie. Alleen in Tsjechië, Estland, Litouwen en Hongarije stegen de huizenprijzen sterker. Ook in nagenoeg alle andere landen stegen de huizenprijzen, alleen in Cyprus (-5,3 procent) daalden deze.  

Wil je alle artikelen lezen?
Registreer je dan nu gratis en krijg direct toegang tot alle artikelen. Je kan je dan ook gratis aanmelden voor alle Live Webinars.