Online Masterclass en Live Masterclass

Tijdens de Online Masterclass en de Live Masterclass vertellen Nederlandse specialisten die al jaren werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje jou alles wat je MOET weten als je een huis in Spanje wil kopen. De inhoud van de Online Masterclass en de Live Masterclass zijn vrijwel gelijk aan elkaar. Het verschil zit in de manier waarop je alle informatie verkrijgt.

Online Masterclass

Bij de Online Masterclass verkrijg je direct online toegang tot meer dan 60 video's, onderverdeeld per thema. In deze video's vertellen onze specialisten je alles wat je moet weten als je een huis in Spanje wil kopen. Je kan de video's bekijken wanneer het jou uitkomt, in je eigen tempo en vanuit je eigen luie stoel. Je krijgt na aanmelding direct toegang tot alle video's dus je kan ook kiezen welke video's je wanneer wil bekijken. Ben je benieuwd hoe de Online Masterclass er uit ziet en welke informatie je er kan vinden? Neem dan hier even een kijkje in de Online Masterclass.

Live Masterclass

Op 1 dag alles te weten komen wat je MOET weten voordat je een huis in Spanje koopt. Dát is de 1-daagse Live Masterclass. Op 1 dag delen onze “Masters” Eva, Erwin en Marcel live al hun kennis en natuurlijk kan je ook direct al jouw vragen stellen. Tijdens de lunch en aan het eind van de dag tijdens de borrel maak je ook kennis met andere deelnemers en wissel je met elkaar van gedachten. Allemaal mensen die, net als jij, ook interesse hebben om een huis in Spanje te gaan kopen. Na afloop ontvang je alle gedeelde informatie en sheets zodat je later alles nog eens rustig terug kan lezen. De 1-daagse Live Masterclass vindt op plaats op:

 • 27 september 2022 - Van der Valk Den Haag/Nootdorp
 • 17 oktober 2022 - Valencia, Spanje
 • 19 december 2022 bij Van der Valk Den Haag/Nootdorp

De resultaten van de Masterclass

Door het volgen van de Online Masterclass en/of de Live Masterclass krijg je de beschikking over alle kennis en informatie die je nodig hebt om zorgeloos en zonder risico's jouw huis in Spanje te kopen. Samengevat zijn dit de resultaten van de Masterclass:

 • Je beschikt over alle informatie en kennis die je nodig hebt om een huis in Spanje te kunnen aankopen zonder dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.
 • Je weet welke stappen je in Spanje doorloopt bij de aankoop van een huis. Vanaf het allereerste begin, het selecteren en bezichtigen van huizen, het doen van een bod tot en met het ontvangen van de sleutels.
 •  Je weet welke voorbereidingen je kan treffen en wat je zelf vanuit Nederland al kan doen.
 • Je weet met welke bijkomende kosten (kosten koper) je rekening moet houden en je hebt inzicht in de jaarlijkse terugkerende kosten (belastingen, verzekering, etc.) als eigenaar van een huis in Spanje.
 •  Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.
 • Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.
 • Je weet wat een reserveringscontract is en je leert wat er in het koopcontract (arras) staat. Je weet ook wat de mogelijkheden en consequenties zijn als jij als koper of als de verkoper wil afzien van de koop.
 • Je kan –in geval van verhuur- ook de inkomsten inschatten en een totaal rendementsberekening maken.
 • Je weet nu hoe een Vereniging van Eigenaren in Spanje werkt (alleen van toepassing bij een appartement).
 • Je kent nu de 10 meeste gemaakte fouten en je weet hoe je die kan voorkomen. Zo beperkt je de risico’s bij de aankoop van jouw huis in Spanje.
 • Je weet waarom het interessant kan zijn om een huis te kopen in Spanje als investering/bellegging. Maar je kent ook de tegenargumenten, zodat je zelf een afweging kan maken of het investeren in vastgoed in Spanje voor jou interessant is.
 • Je weet nu hoe je met de juiste strategie een huis onder de vraagprijs kan kopen.
 • Je weet nu hoe je duizenden euro’s op de aankoop van jouw huis kan besparen.
 • Je kan al jouw vragen stellen aan onze Nederlandse specialisten die al jarenlang werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje.
 • Je weet hoe je een hypotheek in Spanje kan verkrijgen, je weet welk percentage van de aankoopkosten je hiermee kan financieren en weet hoe je de juiste hypotheekverstrekker kan selecteren.
 • Je weet wat je kan verwachten, je kent de verschillen tussen Spanje en Nederland/Belgie.
 • Je bent nu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Spanje.
 • Je weet nu welke mogelijkheden er zijn voor verhuur en je weet welke regelgeving hierop van toepassing is.
 •  Je weet nu hoe je na het ontvangen van de sleutels van jouw huis in Spanje de benodigde contracten kan afsluiten bij de energiemaatschappij (water, electra, gas, internet).
 • Je weet nu wat de beste manier is om een NIE-nummer (Spaans BSN-nummer) aan te vragen (je moet een NIE-nummer hebben om een huis in Spanje te kunnen kopen).
 • Je weet nu wat de mogelijkheden, kosten (en risico’s) zijn van het laten uitvoeren van een renovatie in Spanje.
 • Je hebt nu inzicht gekregen in recente praktijkcases: de ervaringen van Nederlanders die recent een huis in Spanje hebben gekocht. Je weet nu van de ervaringen (en fouten!) van Nederlanders die al eerder een huis in Spanje hebben gekocht.
 • Je weet hoe makelaars in Spanje werken en je weet hoe je een goede en betrouwbare advocaat kan selecteren.
 • Je weet wat de rol van de notaris in Spanje is en dat dit anders is en dan in Nederland.
 • Je weet in welke regio/streek/stad je een huis zou willen kopen en met welk doelL voor eigen gebruik of (deels) ook als investering/belegging. Je weet wat jouw budget is en welke kenmerken een huis moet hebben. 
 • Je weet meer over het kopen van een nieuwbouw huis, over het kopen van alleen grond en het zelf (laten) bouwen van een huis in Spanje.
 •  Je weet hoe je een bankrekening in Spanje opent, hoe je een bankcheque verkrijgt die je bij de notaris overhandigt aan de verkoper.
 • Je kan binnen de Online Community ervaringen en informatie uitwisselen en vragen stellen aan andere mensen die een huis in Spanje willen kopen.

De resultaten van de Masterclass

Door het volgen van de Online Masterclass en/of de Live Masterclass krijg je de beschikking over alle kennis en informatie die je nodig hebt om zorgeloos en zonder risico's jouw huis in Spanje te kopen. Samengevat zijn dit de resultaten van de Masterclass:

Je beschikt over alle informatie en kennis die je nodig hebt om een huis in Spanje te kunnen aankopen zonder dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Je weet welke stappen je in Spanje doorloopt bij de aankoop van een huis. Vanaf het allereerste begin, het selecteren en bezichtigen van huizen, het doen van een bod tot en met het ontvangen van de sleutels. 

Je weet welke voorbereidingen je kan treffen en wat je zelf vanuit Nederland al kan doen.

Je weet met welke bijkomende kosten (kosten koper) je rekening moet houden en je hebt inzicht in de jaarlijkse terugkerende kosten (belastingen, verzekering, etc.) als eigenaar van een huis in Spanje.  

Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.

Je weet wat een reserveringscontract is en je leert wat er in het koopcontract (arras) staat. Je weet ook wat de mogelijkheden en consequenties zijn als jij als koper of als de verkoper wil afzien van de koop.

Je kan –in geval van verhuur- ook de inkomsten inschatten en een totaal rendementsberekening maken. 

Je weet nu hoe een Vereniging van Eigenaren in Spanje werkt (alleen van toepassing bij een appartement).

Je kent nu de 10 meeste gemaakte fouten en je weet hoe je die kan voorkomen. Zo beperkt je de risico’s bij de aankoop van jouw huis in Spanje.

Je weet waarom het interessant kan zijn om een huis te kopen in Spanje als investering/bellegging. Maar je kent ook de tegenargumenten, zodat je zelf een afweging kan maken of het investeren in vastgoed in Spanje voor jou interessant is. 

Je weet nu hoe je met de juiste strategie een huis onder de vraagprijs kan kopen.

Je weet nu hoe je duizenden euro’s op de aankoop van jouw huis kan besparen.

Je kan al jouw vragen stellen aan onze Nederlandse specialisten die al jarenlang werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje.

Je weet hoe je een hypotheek in Spanje kan verkrijgen, je weet welk percentage van de aankoopkosten je hiermee kan financieren en weet hoe je de juiste hypotheekverstrekker kan selecteren.

Je weet wat je kan verwachten, je kent de verschillen tussen Spanje en Nederland/Belgie.

Je bent nu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Spanje.

Je weet nu welke mogelijkheden er zijn voor verhuur en je weet welke regelgeving hierop van toepassing is. 

Je weet nu hoe je na het ontvangen van de sleutels van jouw huis in Spanje de benodigde contracten kan afsluiten bij de energiemaatschappij (water, electra, gas, internet).

Je weet nu wat de beste manier is om een NIE-nummer (Spaans BSN-nummer) aan te vragen (je moet een NIE-nummer hebben om een huis in Spanje te kunnen kopen).

Je weet nu wat de mogelijkheden, kosten (en risico’s) zijn van het laten uitvoeren van een renovatie in Spanje.

Je hebt nu inzicht gekregen in recente praktijkcases: de ervaringen van Nederlanders die recent een huis in Spanje hebben gekocht. Je weet nu van de ervaringen (en fouten!) van Nederlanders die al eerder een huis in Spanje hebben gekocht.

Je weet hoe makelaars in Spanje werken en je weet hoe je een goede en betrouwbare advocaat kan selecteren.

Je weet wat de rol van de notaris in Spanje is en dat dit anders is en dan in Nederland.

Je weet in welke regio/streek/stad je een huis zou willen kopen en met welk doelL voor eigen gebruik of (deels) ook als investering/belegging. Je weet wat jouw budget is en welke kenmerken een huis moet hebben. 

Je weet meer over het kopen van een nieuwbouw huis, over het kopen van alleen grond en het zelf (laten) bouwen van een huis in Spanje.  

Je weet hoe je een bankrekening in Spanje opent, hoe je een bankcheque verkrijgt die je bij de notaris overhandigt aan de verkoper.

Je kan binnen de Online Community ervaringen en informatie uitwisselen en vragen stellen aan andere mensen die een huis in Spanje willen kopen.

Video: Waarom de Masterclass "Vastgoed in Spanje"?

Wat is het niet?

De Masterclass is geen verkoopverhaal om je over te halen om een huis in Spanje te gaan kopen of om te investeren in vastgoedprojecten in Spanje. De Masterclass omvat gedegen, betrouwbare en up-to-date kennis, informatie, tips, checklists en praktijkervaringen. Het is puur bedoeld om jouw te voorzien van de juiste kennis en informatie. Het is vervolgens helemaal aan jou om uiteindelijk wel of niet een huis in Spanje te kopen.