Het kopen van een huis in Spanje is niet zonder risico's als je niet goed voorbereid bent...

Als je op deze website website komt, ben je waarschijnlijk van plan om een huis in Spanje te gaan kopen. En ben je op zoek naar informatie: hoe het kopen van een huis in Spanje werkt, waar je op moet letten, hoe je een betrouwbare makelaar vindt, met welke bijkomende kosten je rekening moet houden en hoe je een hypotheek krijgt op jouw huis in Spanje, etcetera. Precies ook de vragen waar ik in 2019 een antwoord op wilde toen ik me begon te oriënteren op het kopen van een huis in Spanje.
 

In 2021 heb ik mijn huis in Spanje gekocht. Daardoor weet ik nu ook uit eigen ervaring dat het kopen van een huis in Spanje totaal anders gaat dan we in Nederland gewend zijn. En dat het niet zonder risico's is als je niet goed bent voorbereid. Via Google kan je natuurlijk best wat informatie hierover vinden, maar de vraag is of de informatie wel onafhankelijk, betrouwbaar en up-to-date is. Want degene die de informatie verstrekken (vaak makelaars of  hypotheekverstrekkers) willen natuurlijk vooral heel graag een huis (en hypotheek) aan jouw verkopen. Om te zorgen dat iedereen die een huis in Spanje wil kopen, beschikt over de juiste kennis en informatie (onafhankelijk, betrouwbaar en up-to-date) ben ik deze website gestart.

 Hier vertellen Nederlandse specialisten die al jaren werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje vertellen jou alles wat je MOET weten als je een huis in Spanje wil kopen. Ook beantwoorden ze al jouw vragen. Je hebt daarbij de zekerheid dat alle informatie correct, betrouwbaar en up-to-date is. Je ontvangt veel praktische tips en je leert van de ervaringen (en fouten!) van Nederlanders die al eerder een huis in Spanje hebben gekocht. Je kan op deze website artikelen lezen, webinars volgen, video's bekijken en deelnemen aan Masterclasses. Zo kom je alles te weten wat je MOET weten voordat je een huis in Spanje koopt. Daarmee beperk je de risico’s bij de aankoop van jouw huis in Spanje. Je komt niet voor verrassingen te staan én je bespaart al snel duizenden euro’s op de aankoop van jouw huis in Spanje."

Marcel Demper, initiatiefnemer van jouwhuiskopeninspanje.nl

“Alle informatie op een rij! Onafhankelijk, betrouwbaar en up-to-date" Zo kan je zorgeloos jouw huis in Spanje kopen! 

Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Lees de Artikelen op deze website, volg de gratis Webinars, neem deel aan de Masterclass en stel jouw vragen aan onze specialisten. Dan beschik je over alle kennis en informatie die je nodig hebt om zorgeloos en zonder risico's jouw huis in Spanje te kopen: 

 • Je beschikt over alle informatie en kennis die je nodig hebt om een huis in Spanje te kunnen aankopen zonder dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.
 • Je weet welke stappen je in Spanje doorloopt bij de aankoop van een huis. Vanaf het allereerste begin, het selecteren en bezichtigen van huizen, het doen van een bod tot en met het ontvangen van de sleutels.
 •  Je weet welke voorbereidingen je kan treffen en wat je zelf vanuit Nederland al kan doen.
 • Je weet met welke bijkomende kosten (kosten koper) je rekening moet houden en je hebt inzicht in de jaarlijkse terugkerende kosten (belastingen, verzekering, etc.) als eigenaar van een huis in Spanje.
 •  Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.
 • Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.
 • Je weet wat een reserveringscontract is en je leert wat er in het koopcontract (arras) staat. Je weet ook wat de mogelijkheden en consequenties zijn als jij als koper of als de verkoper wil afzien van de koop.
 • Je kan –in geval van verhuur- ook de inkomsten inschatten en een totaal rendementsberekening maken.
 • Je weet nu hoe een Vereniging van Eigenaren in Spanje werkt (alleen van toepassing bij een appartement).
 • Je kent nu de 10 meeste gemaakte fouten en je weet hoe je die kan voorkomen. Zo beperkt je de risico’s bij de aankoop van jouw huis in Spanje.
 • Je weet waarom het interessant kan zijn om een huis te kopen in Spanje als investering/bellegging. Maar je kent ook de tegenargumenten, zodat je zelf een afweging kan maken of het investeren in vastgoed in Spanje voor jou interessant is.
 • Je weet nu hoe je met de juiste strategie een huis onder de vraagprijs kan kopen.
 • Je weet nu hoe je duizenden euro’s op de aankoop van jouw huis kan besparen.
 • Je kan al jouw vragen stellen aan onze Nederlandse specialisten die al jarenlang werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje.
 • Je weet hoe je een hypotheek in Spanje kan verkrijgen, je weet welk percentage van de aankoopkosten je hiermee kan financieren en weet hoe je de juiste hypotheekverstrekker kan selecteren.
 • Je weet wat je kan verwachten, je kent de verschillen tussen Spanje en Nederland/Belgie.
 • Je bent nu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Spanje.
 • Je weet nu welke mogelijkheden er zijn voor verhuur en je weet welke regelgeving hierop van toepassing is.
 •  Je weet nu hoe je na het ontvangen van de sleutels van jouw huis in Spanje de benodigde contracten kan afsluiten bij de energiemaatschappij (water, electra, gas, internet).
 • Je weet nu wat de beste manier is om een NIE-nummer (Spaans BSN-nummer) aan te vragen (je moet een NIE-nummer hebben om een huis in Spanje te kunnen kopen).
 • Je weet nu wat de mogelijkheden, kosten (en risico’s) zijn van het laten uitvoeren van een renovatie in Spanje.
 • Je hebt nu inzicht gekregen in recente praktijkcases: de ervaringen van Nederlanders die recent een huis in Spanje hebben gekocht. Je weet nu van de ervaringen (en fouten!) van Nederlanders die al eerder een huis in Spanje hebben gekocht.
 • Je weet hoe makelaars in Spanje werken en je weet hoe je een goede en betrouwbare advocaat kan selecteren.
 • Je weet wat de rol van de notaris in Spanje is en dat dit anders is en dan in Nederland.
 • Je weet in welke regio/streek/stad je een huis zou willen kopen en met welk doelL voor eigen gebruik of (deels) ook als investering/belegging. Je weet wat jouw budget is en welke kenmerken een huis moet hebben. 
 • Je weet meer over het kopen van een nieuwbouw huis, over het kopen van alleen grond en het zelf (laten) bouwen van een huis in Spanje.
 •  Je weet hoe je een bankrekening in Spanje opent, hoe je een bankcheque verkrijgt die je bij de notaris overhandigt aan de verkoper.
 • Je kan binnen de Online Community ervaringen en informatie uitwisselen en vragen stellen aan andere mensen die een huis in Spanje willen kopen.

Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Lees de Artikelen op deze website, volg de gratis Webinars, neem deel aan de Masterclass en stel jouw vragen aan onze specialisten. Dan beschik je over alle kennis en informatie die je nodig hebt om zorgeloos en zonder risico's jouw huis in Spanje te kopen: 

Je beschikt over alle informatie en kennis die je nodig hebt om een huis in Spanje te kunnen aankopen zonder dat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Je weet welke stappen je in Spanje doorloopt bij de aankoop van een huis. Vanaf het allereerste begin, het selecteren en bezichtigen van huizen, het doen van een bod tot en met het ontvangen van de sleutels. 

Je weet welke voorbereidingen je kan treffen en wat je zelf vanuit Nederland al kan doen.

Je weet met welke bijkomende kosten (kosten koper) je rekening moet houden en je hebt inzicht in de jaarlijkse terugkerende kosten (belastingen, verzekering, etc.) als eigenaar van een huis in Spanje.  

Je weet waarom je in Spanje een advocaat nodig hebt om een huis te kopen en je weet welke juridische aspecten door een advocaat worden gecontroleerd en gewaarborgd. Ook leer je de 10 gouden regels op basis waarvan je een goede en betrouwbare advocaat selecteert.

Je weet wat een reserveringscontract is en je leert wat er in het koopcontract (arras) staat. Je weet ook wat de mogelijkheden en consequenties zijn als jij als koper of als de verkoper wil afzien van de koop.

Je kan –in geval van verhuur- ook de inkomsten inschatten en een totaal rendementsberekening maken. 

Je weet nu hoe een Vereniging van Eigenaren in Spanje werkt (alleen van toepassing bij een appartement).

Je kent nu de 10 meeste gemaakte fouten en je weet hoe je die kan voorkomen. Zo beperkt je de risico’s bij de aankoop van jouw huis in Spanje.

Je weet waarom het interessant kan zijn om een huis te kopen in Spanje als investering/bellegging. Maar je kent ook de tegenargumenten, zodat je zelf een afweging kan maken of het investeren in vastgoed in Spanje voor jou interessant is. 

Je weet nu hoe je met de juiste strategie een huis onder de vraagprijs kan kopen.

Je weet nu hoe je duizenden euro’s op de aankoop van jouw huis kan besparen.

Je kan al jouw vragen stellen aan onze Nederlandse specialisten die al jarenlang werkzaam zijn in het vastgoed in Spanje.

Je weet hoe je een hypotheek in Spanje kan verkrijgen, je weet welk percentage van de aankoopkosten je hiermee kan financieren en weet hoe je de juiste hypotheekverstrekker kan selecteren.

Je weet wat je kan verwachten, je kent de verschillen tussen Spanje en Nederland/Belgie.

Je bent nu op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt in Spanje.

Je weet nu welke mogelijkheden er zijn voor verhuur en je weet welke regelgeving hierop van toepassing is. 

Je weet nu hoe je na het ontvangen van de sleutels van jouw huis in Spanje de benodigde contracten kan afsluiten bij de energiemaatschappij (water, electra, gas, internet).

Je weet nu wat de beste manier is om een NIE-nummer (Spaans BSN-nummer) aan te vragen (je moet een NIE-nummer hebben om een huis in Spanje te kunnen kopen).

Je weet nu wat de mogelijkheden, kosten (en risico’s) zijn van het laten uitvoeren van een renovatie in Spanje.

Je hebt nu inzicht gekregen in recente praktijkcases: de ervaringen van Nederlanders die recent een huis in Spanje hebben gekocht. Je weet nu van de ervaringen (en fouten!) van Nederlanders die al eerder een huis in Spanje hebben gekocht.

Je weet hoe makelaars in Spanje werken en je weet hoe je een goede en betrouwbare advocaat kan selecteren.

Je weet wat de rol van de notaris in Spanje is en dat dit anders is en dan in Nederland.

Je weet in welke regio/streek/stad je een huis zou willen kopen en met welk doelL voor eigen gebruik of (deels) ook als investering/belegging. Je weet wat jouw budget is en welke kenmerken een huis moet hebben. 

Je weet meer over het kopen van een nieuwbouw huis, over het kopen van alleen grond en het zelf (laten) bouwen van een huis in Spanje.  

Je weet hoe je een bankrekening in Spanje opent, hoe je een bankcheque verkrijgt die je bij de notaris overhandigt aan de verkoper.

Je kan binnen de Online Community ervaringen en informatie uitwisselen en vragen stellen aan andere mensen die een huis in Spanje willen kopen.

Alles over het kopen van een huis in Spanje

Op deze website kom je alles te weten wat je MOET weten voordat je een huis in Spanje koopt:
> Je kan uitgebreide artikelen lezen over alle aspecten rondom het kopen van een huis in Spanje;
> Je kan deelnemen aan Live Webinars
> Je kan eerdere Webinars terugkijken
> Je kan de Online Masterclass volgen
> Je kan deelnemen aan Live Masterclasses (in Nederland of in Spanje).

En nog veel meer...
> Je krijgt inzicht in praktijkcases van andere Nederlanders die recent een huis in Spanje hebben gekocht
> Je kan jouw vragen stellen aan onze Nederlandse specialisten
> Je kan gebruik maken van de Online Community en jouw vragen stellen aan andere mensen die een huis in Spanje kopen (of dat inmiddels gedaan hebben).
> Je kan deelnemen aan Live Q&A sessies met onze Nederlandse specialisten
> Je kan gebruikmaken van 1-op-1 coaching sessies met onze specialisten